Tiltræk kompetente medarbejdere uden at skilte med en høj løn

fitness på arbejdspladsen

I arbejde
At tiltrække de bedste ansatte er enhver virksomheds mål, og netop fordi alle har dette fokus, kan det hurtigt blive et kapløb om at tilbyde de bedste lønninger. Rigtig mange virksomheder vælger at skilte med en høj lån i deres jagt på den gode medarbejder. Lønnen betyder også en del, når folk vælger job, men det er dog langt fra udelukkende denne, som alene afgør valget. Faktisk er der flere teoretikere, som mener, at lønnen ikke er en motivation, og dermed ikke nødvendigvis driver de mest kompetente i den retning. Vil du vide, hvad der kan hive kvalificerede ansatte i din retning, uden at du skal ødelægge likviditeten fuldstændig? – så læs med her.

Medarbejdergoder har større betydning end tidligere


Der er ingen grund til at snakke om mobil og computer her. Alle ved, at disse goder er en nødvendighed, og at ansatte på en eller anden måde skal have adgang til disse arbejdsredskaber. Dog er der en række andre medarbejdergoder, som kan være det, der medvirker til, at du lander nye, kompetente medarbejdere fra øverste hylde.

Sundhed er efterhånden blevet enhver ambitiøs arbejdsgivers prioritet, når det kommer til det, og det skyldes, at glæde, effektivitet, koncentration og energi forudsætter, at medarbejderen har det godt. Derfor kan du med fordel tilbyde de ansatte muligheden for at gå i fitness eller måske et vægttabsforløb. Du kan læse mere på http://www.kosttilskud.dk/, hvis det skulle have interesse i din virksomhed.

Der findes et hav af medarbejdergoder, som du kan bruge i din kamp, og det er vigtigt, at du ikke vælger det, som alle andre allerede gør brug af. Det kan være, at du skal tilbyde massage, en fredagsbar, mulighed for underholdning til pauserne eller noget helt andet. Mulighederne er mange, og det er vigtigt, at du finder noget, da lønnen i den seneste tid har fået en mindre betydning.

Ansvar og muligheden for at stige i graderne


Den amerikanske psykolog Herzberg sagde engang, at lønnen ikke var en motivationsfaktor, men blot noget, der gjorde, at de ansatte ikke var utilfredse. Noget af det, som motiverer mest ifølge ham samt en række andre undersøgelser, er muligheden for at stige i graderne og vokse med opgaven. Faktisk er det sådan, at rigtig mange er villige til at få en lidt mindre løn, hvis de har udsigt til at stige i fødekæden, hvis deres præstationer berettiger det, hvilket naturligvis motiverer de fleste.

Endvidere kan det trække gode ansatte til dig, hvis du tilbyder dem ansvar. Ingen kan lide at føle, at ens arbejde ikke har nogen egentlig betydning, og at man blot føler sig som et produktionsapparat. Måden, du undgår dette, er ved at give dem ansvar og tro på dine medarbejdere. I langt de fleste tilfælde vil de præstere, og derfor kan du med fordel love ansvar og muligheden for at stige i graderne fremfor at vifte med den store lønseddel, når nye ansatte skal lokkes til. Løn har en mindre betydning for vores valg, og det skal du huske i din rekrutteringsproces.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan kommer du gennem en hård dag

Vi kender det alle, når man har fået det forkerte ben ud af sengen og man bare ved, at man får en hård dag på jobbet. Det er helt uundgåeligt ikke at få en træls og hård dag engang imellem. Derfor er det en god idé at vide, hvad man kan gøre, når man...

Continue Reading...
Derfor er kaffen så vigtig på den gode arbejdsplads

Det er ikke nogen hemmelighed at mange af os danskere, har stærkt brug for kaffe for at åbne vores øjne helt om morgen. Men det er altså ikke det eneste tidspunkt vi læner os op ad koffeinens stimulanser og virkninger. I løbet af arbejdsdagen kan vi...

Continue Reading...
work space
Sådan gennemskuer du den gode arbejdsplads

Står du og skal søge nyt job, men er du i det store jobmarked blevet i tvivl om, hvordan du sikrer dig, at du vælger en god arbejdsplads, hvor du har lyst til at blive mange år endnu? Så er der hjælp at hente her, hvor vi kommer med gode råd og vejle...

Continue Reading...