Spring ud i livet som selvstændig – det er ikke så svært

At være selvstændig er en drøm for mange. Der er ingen til at bestemme over én, og man er sin egen chef. Når alt kører på skinner, så er det en fantastisk følelse at bestemme helt og holdent over egen arbejdsdag. Derfor er der mange, der tager skridtet og springer ud i livet som selvstændig. Det behøver ikke at være på fuld tid. Mange vælger at supplere deres tilværelse som lønmodtager med indtægterne fra det selvstændige virke. Det har aldrig været lettere at starte sin egen virksomhed, for de mange forskellige virksomhedstyper giver alle mulighed for at oprette en. Nogle typer kræver en startkapital, mens andre kan oprettes kvit og frit. Økonomiske betænkeligheder og kvaler er således ingen hindring, og derfor handler det bare om at springe ud i det. Når først du har kæmpet dig hele vejen til tops, står du med en selvtillid og en livserfaring uden lige.

Du skal ikke opfinde den dybe tallerken

At få succes som iværksætter kræver ikke, at du opfinder den dybe tallerken. I bund og grund handler det om at skabe opmærksomhed om det, som du er god til. Besidder du nogle fantastiske evner indenfor kunstnerisk skaben i form af illustrationer, kan du begynde at sælge dem. Har du en stor viden indenfor pelspleje af hunde og hundes helbred, kan du sælge dyreartikler til hundeejere. Kan du sy smukke kjoler uden fejl, kan du sælge kurser i syning. Du behøver derfor ikke have en vild og banebrydende idé, der vil revolutionere verden på den ene eller anden måde. Så længe du forstår at markedsføre netop dine ydelser, så er du kommet langt. Hvis markedsføring ikke lige er din kop the, så er der endda hjælp at hente ved marketingbureauer. Der er heller ingen krav om, at du absolut skal drive din virksomhed på fuld tid. Du kan sagtens drive den ved siden af dit normale arbejde. Når det kommer til stykket, så er der sådan set ingen undskyldninger for ikke at tage beslutningen og starte som selvstændig.

Der er masser af hjælp at hente

Selvom det i dag er så let at oprette egen virksomhed, så er der mange, der er tilbageholdende og kaster tanken væk med ordene, ”Iværksætteri er kun for de rige”. Der er på ingen måde den mindste smule sandhed i dette, for iværksætteri er for alle. Det er ikke sikkert, at alle får succes, men de fleste danskere har mulighed for at gøre et forsøg på at komme til tops. Iværksættermiljøet er hårdt, men utrolig behjælpeligt. Der er altid en, der kan hjælpe med den ene eller anden ting. Det samme gør sig gældende for regnskab og bogføring. Her er det sågar muligt at få hjælp ganske gratis gennem forskellige online regnskabsprogrammer. Til de stadigt betænkelige, kan man få inspiration i denne artikel om Danmarks yngste iværksætter. Hun er et endegyldigt bevis på, at iværksætteri ikke er for bestemte persontyper eller mennesker med et solidt økonomisk. Så længe den gode idé kan realiseres, så er det bare at tage springet. At være selvstændig er slet ikke så svært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *