Selvstændige: Lån penge og få virksomheden på benene

Mange selvstændige oplever før eller siden, at det kan gå ned ad bakke for virksomheden. Det kan være i form af en ganske kort krise eller i form af en længerevarende krise, der i værste fald kan betyde, at nøglen må drejes – for sidste gang. Men hvorfor kommer disse kriser? Det er meget forskelligt. Kriser kan opstå af flere årsager; eksterne faktorer kan påvirke virksomheden, teknologien kan udvikle sig hurtigere, end virksomheden kan følge med, der kan mangle penge til produktudvikling og så videre. Nogle ting er svære at gøre noget ved – det vigtigste er dog, at man som selvstændig følger med tiden og tidens trends.

Giv din virksomhed et kapitalindskud

Hvis din virksomhed er stødt ind i en krise, kan det, som før nævnt, skyldes mange forskellige ting. Det værste for en selvstændig er, når krisen skyldes noget, der ikke kan gøres noget ved. Pengemangel derimod – det kan der gøres noget ved. Hvis der er lavvande på bundlinjen, kan det være svært at lave alle de tiltag, man vil – de tiltag, der kan være nødvendige for, at din virksomhed kan vokse. Derfor kan det være en ide at give din virksomhed et kapitalindskud, hvis penge, vel at mærke, kan løse de problemer, din virksomhed står overfor. Men hvordan kan du give din virksomhed et kapitalindskud, hvis du ikke har nogle penge selv? Det er der flere svar på. Du kan eksempelvis spare på dine egne udgifter eller tage et ekstra job – disse muligheder kræver dog, at din virksomhed ikke behøver penge her og nu samt, at du har ekstra timer i døgnet. Hvis din virksomheds overlevelse afhænger af en øjeblikkelig kapitalindsprøjtning, kan du optage et lån. De lånte penge kan investeres i virksomheden, så du får et større afkast. Kapitalindsprøjtningen skal ikke nødvendigvis være stor – ofte er det små beløb der mangler, før de nødvendige tiltag kan realiseres. Hvis det er tilfældet, kan du for eksempel nøjes med at optage et minilån med forbrugslån.dk.

Lån uden sikkerhed

Du tænker måske, at det virker risikabelt at skulle optage et lån for at kunne få din virksomhed stablet på benene igen. Det er dog vigtigt at understrege, at du selvsagt ikke skal optage et lån, hvis du ikke forventer, at du vil kunne betale lånet rettidigt tilbage. Hvis du har en plan over, hvor stort et afkast pengene vil give, kan du danne dig et overblik over, om du har råd til at optage lånet. Hvis du vil være på den sikre sige, kan du optage et lån uden sikkerhed. Hvis du optager et lån uden sikkerhed, kan låneudbyderen ikke tage pant i dine aktiver, og du kan derfor ikke miste noget ved at optage lånet – andet end penge, hvis du ikke overholder låneaftalen. Der er flere online banker, der tilbyder lån uden sikkerhed. Se på Ekspresbank.dk, hvor nemt og simpelt det kan være at optage et lån uden sikkerhed online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *