Sådan kommer du godt i gang som iværksætter

Den befriende idé om at være sin egen chef og selv bestemme hvad man bruger sin tid på, tiltaler mange, hvilket gør, at flere og flere i dag springer ud som iværksætter. Mulighederne for at starte egen virksomhed er super gode, og det er et oplagt spring at tage, hvis man er villig til at investere den nødvendige tid og kræfter. At være iværksætter handler nemlig om meget mere end at få en god ide. Det handler også om at føre den ud i livet, og ideen i sig selv er sjældent en garant for succes. At være iværksætter kræver desuden sit forarbejde, da det er en lang række ting at tage stilling til. I dette indlæg kan du, der overvejer at springe ud som iværksætter finde en kort guide til, hvordan du kommer godt i gang.

Startkapital

At starte som iværksætter er generelt ingen dans på roser. Især ikke i de første år hvor der er enormt mange erfaringer, der skal gøres, og hvor der er mange forhindringer, der skal viges udenom for at komme godt i gang. Først og fremmest kræver det at starte virksomhed en god mængde startkapital, hvorfor det er en god ide at starte den op, mens du stadig har en fast indtægt. Den sikre måde at starte op på er ved at arbejde hårdt og spare, så du til sidst har en tilpas stor kapital at starte ud på. De første år handler det altså om at prioritere og skære ned på udgifterne. Dette kan gøres på en række måder – sørg blandt andet for at du har de absolut bedste løsninger i forbindelse med dine faste udgifter til husleje, forsikringer, pension osv.

Styr på det praktiske

Når du etablerer virksomheden, vil du hurtigt opdage, at der er en række uforudsete ting at tage stilling til. I opstartsfasen har du næppe råd til at have specielt mange medarbejdere rendende, og det betyder, at du i stedet selv må tage hånd om disse opgaver. Især de praktiske ting, som der bare skal være styr på, og som ikke har stor indflydelse på din virksomhed som sådan, handler det om at få af vejen så hurtigt som muligt, så du kan fokusere din tid på de ting, der betyder noget. Det kan også være en god ide at få hjælp udefra, så du er sikret, at tingene er løst ordentligt. Et eksempel på en virksomhed der håndterer praktiske løsninger, er Konica Minolta. Firmaet tager sig af alt fra it-infrastruktur og dokumenthåndtering til print, og du kan læse mere på www.konicaminolta.com/dk-da.

Digital tilstedeværelse

Én mere spændende ting, du bør få styr på hurtigt som iværksætter, er at få skabt dit firma en digital tilstedeværelse. Internettet er i dag det mest effektive og det mest oplagte marketingsredskab, men det kræver tid og tålmodighed at gøre det ordentligt. Med en digital tilstedeværelse i form af en hjemmeside, profiler på de digitale medier og søgemaskineannoncering, er du godt i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *