Rul dine muskler i form med en foam roller

i form

i form

Vi træner mere end nogensinde. Efter det nu er videnskabeligt bevist at rigelig motion og fysisk træning er det bedste værn mod sygdomme og aldring, flokkes danskerne i fitnesscentre som aldrig før. Den første fitness bølge kom i 80’erne. Det var den amerikanske skuespillerinde Jane Fonda der avancerede til en global fitness guru. Hun gjorde fitness in, moderigtig og sjov.

Og hvis du ser på Jane Fonda i dag, så kan du se et levende bevis på at fitness er den bedste strategi for et langt og sundt liv. Jane Fonda er i dag 81 år gammel, og lige så aktiv som nogensinde. Hun er agil, frisk, og stadig henrivende smuk.

At træne er godt for krop og sjæl. Hårdt fysisk træning styrker muskler, kredsløb og led. Derved får du bedre kondi, mere styrke og et effektivt immunsystem. Det er den bedste beskyttelse mod sygdomme og aldring. Men træning er ikke nok.

Afspænding er nøglen til succes med træning

De fleste danskere har travlt det meste af tiden. Der er fx job og karriere der skal plejes. Karriere betyder, at du ikke giver dit tilfreds med at have et job. Du vil konstant forbedre din jobsituation. Det gør du ved at blive bedre til hvad du gør, så du kan avancere.

Derfor tager folk på efteruddannelse og kæmper for at forbedre deres situation på arbejdspladsen. Ofte kan det føre til konkurrencesituationer på arbejdspladsen. Det er måske godt for produktiviteten og for karrieren. Men det slider med tiden også på både psyken og fysikken.

Derfor er det vigtigt at du ikke kun lærer hvordan du træner godt og effektivt. Det modsatte af træning, afspænding, er lige så vigtig. Uden afspænding kan du ikke komme af med stress og træning kan blive til en del af problemet, snarere end løsningen.

Undgå ømme muskler med en foam roller massage

Massage er statistisk set den mest effektive terapi nogensinde. En genial måde hvordan du selv kan massere dine muskler på er en foam roller. En foam roller er en lille og billig gadget, der kan holde dine muskler i god form. Igennem træning bliver muskelfibrene hårde. Der kan også opstå ansamlinger af mælkesyre i muskelfibrene, samt mikro-fibersprængninger.

Fibersprængninger sker hele tiden under træning, når individueller muskelfibre revner. Det er i sig selv ingen katastrofe. De skadede muskelceller bliver med tiden udskiftet og erstattet med nye. Men så længe du har sprængte fibre, er musklen øm.

En foam roller er et genialt og billigt træningsgadget

Med en foam roller kan du hurtigt og regelmæssigt massere dine ømme muskler. Det tager kun et par minutter, men effekten er enorm. Gennemblødningen af muskelcellerne bliver bedre og det medfører et bedre muskelstofskifte med følgende fordele:

  • Mælkesyre krystaller bliver opløst og udskilt
  • Mikro arvæv i muskelfibre bliver blødgjort
  • Hele musklen bliver mere smidig
  • Ømheden forsvinder
  • Muskelcellerne bliver beriget med ilt og kan bedre regenerere sig

Et vippebræt giver dig god balance

De bedste muskler er ikke meget værd, medmindre de kan bruges til noget. Medmindre du er body builder og lever af, at stille dine muskler til skue. I praksis betyder det at du har brug for at træne koordination, motorik og balance. Denne træning sker ikke med avancerede maskiner i fitness centeret. Det rigtige redskab til det er en lille, ofte overset dims, et vippebræt.

Med et vippebræt kan du nemt og billigt træne disse så enormt vigtige evner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *