Optimer din arbejdsproces med det rette skrivebord

skrivebord

Når du arbejder på kontor, så bruger du automatisk rigtig mange timer foran dit skrivebord. Derfor er det vigtigt, at du har det helt rette bord, så du optimerer din arbejdsproces bedst muligt. Alle ved jo, at tid er penge, så det vil være spild af tid, hvis du brugte hele dagen på at brokke dig over dit skrivebord. Du får her nogen tips og råd til, hvordan du vælger det helt rette skrivebord for dig.

Kig på højden

Højden er afgørende for at optimere din arbejdsproces ved dit skrivebord. Hvis du sidder forkert i så mange timer i løbet af dagen, så kan din krop opleve en masse gener, og det kan være med til at forstyrre din arbejdsproces. Der er en hovedregel, der siger, at skrivebordets højde skal nå dine albuer, når du sidder ned. I tal er det for eksempel, at højden på skrivebordet skal være 70 til 77 cm for personer i en højde mellem 172 og 178 cm.

Hvis du er nysgerrig på flere råd om hvordan du vælger den rettehøjde , så kan du læse mere om det lige Boboonline.dk’s guide til højden på dit skrivebord her.

Hvor meget plads har du brug for?

Når du skal vælge det rette skrivebord, så er det vigtigt at overveje, hvor meget plads du har brug for. Har du to computerskærme? Har du brug for en printer lige ved siden af, så du nemt og hurtigt kan printe? Har du mange forskellige papirer og dokumenter rundt om dig? Eller har du bare brug for plads til en kop kaffe? Alle de ting er vigtige at overveje, da de er afgørende for, om du skal have et stort eller lille skrivebord.

Hvis du har et stort kontor, og du altid har mange ting omkring dig, så er det oplagt at vælge et hjørneskrivebord og/eller et med skuffer. Dette er en god idé, da du så nemt og hurtigt kan gemme dine dokumenter væk – og ikke mindst lige så hurtigt og nemt få fat i dem igen, når du har brug for dem. En bonus ved det, er, at mange mennesker arbejder bedre, hvis der er ro og orden omkring dem – og dermed får optimeret deres arbejdsproces.

Hvis du derimod har et lille kontor, hvor du ikke har så meget plads, og egentlig heller ikke har brug for masser af plads, så skal du bare vælge et mindre skrivebord. Der er ikke nogen grund til at bruge unødvendig plads med et stort skrivebord, hvis du ikke har behov for det. Hvis du vælger et lille skrivebord, er der heller ikke nogen chancer for, at du fylder det op med ting, der kan distrahere dig fra dit arbejde.

Et hæve-sænkebord – det oplagte valg

Et hæve-sænkebord er et oplagt valg, da du nemt kan justere højden på den – og dermed kan variere din arbejdsstilling i løbet af dagen. Flere undersøgelser har jo allerede bevist, at det er godt for både ens sundhed og for en arbejdsproces, hvis du står op i løbet af dagen. Bare 30 minutter ud af din 8 timers arbejdsdag kan gøre en stor forskel – både for dit helbred, men især for din arbejdsproces. Når du varierer din arbejdsstilling, så flyder blodet lettere rundt omkring i kroppen, og du kan derfor blive mere frisk af det.

Hvis du følger disse råd og tips, når du skal vælge et nyt skrivebord, så kan du optimere din arbejdsproces – og altså får mere ud af dine dyrebare arbejdstimer.

Du kan finde flere skriveborde på Boboonline.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *