Minimér din risiko for at blive arbejdsløs

Der er ingen, der kan sikre sig mod arbejdsløshed, da der kan opstå situationer, hvor det vil blive nødvendigt at fyre medarbejdere. Du har dog mulighed for at minimere din risiko for at blive arbejdsløs, så du kan holde din værste frygt lidt på afstand.

Gør dig uundværlig

Gør du dig uundværlig på jobbet, vil du næppe blive den første, der bliver afskediget, hvis der bliver sat en større eller mindre fyringsrunde i gang. Beskæftiger du dig med arbejdsopgaver, der er afgørende for virksomhedens eksistens, vil du i højere grad blive betragtet som uundværlig.

Besidder du kompetencer, som ingen af de øvrige medarbejdere på arbejdspladsen besidder, vil det ligeledes være en fordel for dig. Endvidere er det en god idé at være en holdspiller, som dine kollegaer ikke kan undvære. Er du med til at skabe de rigtige rammer for et sundt arbejdsmiljø via din energi og motivation, kan du sætte dig i en endnu bedre position.

Undgå at gøre dig uvenner med din arbejdsgiver

Du behøves ikke nødvendigvis at betragte din arbejdsgiver som din bedste ven. Det er ikke desto mindre alfa omega, at du kan fungere med din arbejdsgiver, da det er ham / hende, der skal uddelegere opgaver til dig – både nu og i fremtiden.

Som medarbejder har du ret til at udtrykke din utilfredshed, hvis der er noget, der ikke fungerer optimalt. Din udfordring vil således være at udtrykke din utilfredshed på en måde, der ikke gør dig upopulær hos din arbejdsgiver.

Stil dig altid til rådighed

En god medarbejder bør altid stille sig til rådighed, når der er brug for hjælp. Er der ekstra travlt på arbejdspladsen en dag, og betyder det, at du skal arbejde over, bør du affinde dig med det. Viser du dig som en loyal medarbejder, vil det blive værdsat af dine kollegaer og din arbejdsgiver. Det er f.eks. god skik at hjælpe sine kollegaer med deres arbejdsopgaver, hvis de er ekstra presset i en periode.

Vægt økonomisk sikkerhed højt og meld dig ind i en a-kasse

Selvom du gør dit bedste for at minimere din risiko for at blive arbejdsløs, kan du aldrig vide dig hundrede procent sikker. Af følgende årsag vil det være en god idé at vægte økonomisk sikkerhed højt, da en fyring ikke behøves at være ødelæggende for dit liv.

Økonomisk sikkerhed og medlemskab i en a-kasse går hånd i hånd. Det er ikke afgørende, om du er lønmodtager, selvstændig erhvervsdrivende, nyuddannet eller studerende, da alle kan blive medlem af en a-kasse. Vil du gerne være medlem af en a-kasse, så se mulighederne i din situation.

Vil du være ekstra godt sikret, kan du tegne lønsikring, så du kan bevare en stor del af din tidligere indtægt, hvis du bliver ledig. Du bør også sørge for at have en god opsparing til rådighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *