Manden til jobsamtale – hvad skal han tænke over, når det kommer til tøj?

jobsamtale

jobsamtale

At få sig et job kræver en jobsamtale, og en jobsamtale kræver et godt førstehåndsindtryk. Du skal jo vise, at du er seriøs, og at du går ind til det her job med en professionel attitude.

Dette er dog ofte lettere sagt en gjort, for der er ofte masser af uskrevne regler om det tøj, som man har på til en workshop. Nedenfor finder du nogle af de ting, som du skal huske på!

Hvad er situationen og miljøet?

Det er altid godt at overveje, hvilken situation som du bliver taget til samtale i. Nogle samtaler foregår bare direkte på arbejdspladsen, og her kan det være en enormt god idé, hvis du finder ud af, hvad dresscode er. Denne kan nemlig give dig en rettesnor for samtalen.

Men hvad nu, hvis det er udenfor arbejdspladsen? Det kan ofte give anledning til, at det er mere casual end på arbejdspladsen. Igen afhænger det af situationen, som du er i – hvorhenne foregår det så?

Kort sagt, så er det dog altid værd bare at vælge standard-løsningen, som for mænd altid er jakkesæt. Et godt jakkesæt er simpelthen med til at signalere professionalisme, som meget lidt andet tøj kan gøre det. Lad generelt være med at tage en chance – gør det konservativt.

Sidder det godt, og føler du dig godt tilpas?

Det er enormt vigtigt, at det tøj du vælger, er noget, som du føler dig godt tilpas i. Det kan godt være, at du ikke vil investere i et nyt jakkesæt på sider som Pashion, men det gamle jakkesæt fra kusinens bryllup sidder bare ikke så godt længere.

For det første så skal du være tilpas, så du ikke kommer til at fokusere på, hvordan tøjet sidder. Hvis bukserne ikke sidder så godt, så kan du af rent instinkt komme til at sidde og rette på dem hele samtalen. Det får dig til at virke ufokuseret.

Men samtidig, så handler det også bare om, at tøjet er med til at skabe manden. Når du kan gå ind i lokalet med selvtillid, så er det nærmest det bedst mulige førstehåndsindtryk!

Det handler om dig – ikke tøjet

Kort sagt, så skal du sørge for, at dit tøj ikke er noget af det, som trækker for meget af opmærksomheden til samtalen.

For alt for ofte, så har man et sjovt og funky slips til at ligge derhjemme, og det kan føles meget federe end det kedelige sorte eller marineblå. Desværre kan det også være alt for iøjnefaldende.

Det samme gælder eksempelvis manchetknapper, som heller ikke må være for vilde og voldsomme. Eller hvad med tilbehør som ur eller armbånd? De skal gerne være nedtonede til denne situation.

Ja. kort sagt, så er det ikke tøjet, som dem, der afholder samtalen, skal lægge vægt på. Det skal være dig, og det skal du jo hjælpe med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *