Gode råd til dig med et stillesiddende arbejde

Det kan være hårdt for kroppen at arbejde på kontor, dette er fordi det er et meget stillesiddende arbejde, hvor man har tendens til at sætte sig i lang tid i nogle usunde stillinger. Folk der arbejder på kontor, får ofte problemer med kroppen. Især ryggen er udsat, hvis man sidder ved en computer hver eneste dag.

Hold kroppen i gang på kontoret

Hvis man har et kontor job, så er det meget vigtigt, at man sørger for at holde kroppen i gang. Det kan man gøre ved at sørge for, at bruge sine pauser på at bevæge sig. Det kan være ved at gå en tur rundt på kontoret, især en tur eller to på trappen kan være meget effektivt og rigtig godt for kroppen. Hvis kroppen er inaktiv, går den også i forfald. Musklerne skrumper ind. Dette sker rent biologisk fordi kroppen ikke vil bære rundt på en masse muskler som den ikke skal bruge. Hvis kroppen er inaktiv, registrerer den at den ikke skal bruge musklerne, og nedbryder dem derfor.

Når der ikke er særlig mange stærke muskler i kroppen, så er der heller ikke god understøtning af knogler og led, da det er musklerne der støtter op om disse. Det er derfor at led hurtigt bliver ømme og trætte. Især ryggen er udsat. Dette er fordi, at man i løbet af en dag sidder i mange stillinger hvor ryggen er krum, fordi man slapper af i mavemusklerne. Når ryggen er krum, belaster man sine ryghvirvler og diskossen som sidder imellem ryghvirvlerne, dette giver irritation af diskossen og kan mærkes ved ømhed og træthed i ryggen.

Få noget ordentligt udstyr til kontoret

Ud over at holde kroppen aktivt, er det også vigtigt at sørge for, at anskaffe sig nogle ordentlige møbler, som understøtter en sund siddestilling og arbejdsstilling generelt. En kontorstol er ikke bare en kontorstol. Der findes tusindevis af bud på en god stol, som kan hjælpe en til en god arbejdsstilling. Mange kontorstole er rigtig gode, og det handler bare om at finde en, som passer bedst til ens egen krop. Det kan gøre rigtig meget godt for kroppen i længden, hvis man sørger for at skaffe sig en god stol og et hæve/sænke bord. På denne måde har man alle muligheder for en god og skiftende arbejdsstilling.

Et godt bud på en kontorstol kunne være en fra Eames. Det er et meget velset designermærke af Charles og Ray Eames. Man kan få flere udgaver af deres kontorstole og de er alle lige gode. Der er bragt et artikel om dem i ”The Atlantic” som beskriver hvordan der er tale om smukt design men også stor komfort, når det kommer til møbler fra Eames. Det er et meget velset design brand, som bliver brugt i mange industrier rundt omkring i verdenen. Læs mere om Ray og Charles Eames på ”The Atlantics” hjemmeside. Her kan du læse mere om deres designs og deres vision om møbler med en funktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *