Gode råd til jobsøgningen

Arbejdsløs
Det kan være ulideligt at søge efter arbejde. Nedslag på nedslag kan tage hårdt på selvtilliden, hvilket især gælder, hvis man havde et billede om, at man efter sin uddannelse skulle tage arbejdsmarkedet med storm. Selvom det er hårdt, gælder det om konstant at holde gejsten oppe og have viljen til at blive ved med at søge. Hiv i alle de kontakter, som du kan og tag ikke et nej for et nej. Det er i den grad en indstilling, som vil gøre, at du har gode udsigter for at finde et job. Uden at generalisere, så ender flere af de mennesker, der er på dagpenge, i den situation, fordi de under jobsøgningen mistede motivationen. Det gælder om at tro på, at der er et job derude, som stemmer perfekt overens med den måde, du er på og de ting, du kan.

Nedenstående vil vi gennemgå nogle flere råd til, hvordan du kan stille dig i en bedre position til at finde et job. Det er dog vigtigt at se en jobsøgningsperiode som et job i sig selv og lade sine omgivelser stemmer overens med dette. Eksempelvis skal ens hosting være på plads og man skal undgå at ligge i sin seng på et mørkt værelse hele dagen. Det kræver en reel indsats, så vær klar på at gøre noget for det.


Udvid dine kompetencerMan vil dog nå punkter i sin jobsøgning, hvor det at afvente fylder meget af tiden. Disse huller i dagene kan man ligeså godt benytte til at gøre sig selv til en bedre kandidat ved at udvide sine kompetencer. Et godt eksempel på dette kunne være at tage et Excel kursus.

Ved at gøre dit CV mere omfattende på denne måde, vil du blive langt mere attraktiv i arbejdsgivernes øjne. Derfor er dette en ting som man aktivt skal overveje, hvis man står i en position, hvor man har plads til det i skemaet.

Der er naturligvis mange forskellige måder at udvide sine kompetencer på. De nye kompetencer, som du med fordel bør vælge at fokusere på, er nogle, som gør dig bedre stillet til at udføre de jobs, du søger. Hvis Excel kundskaber eksempelvis ikke er relevant i dit tilfælde, er det naturligvis hverken noget, du skal bruge tid eller penge på.

Lige præcis med Excel er det dog et redskab, som nærmest alle virksomheder på en eller anden måde benytter sig af, hvorfor det er et rigtig godt eksempel på noget at udvide sine kompetencer med. Et andet og lidt mere ambitiøst eksempel er at tage sprogkurser i de sprog, som du ved, at de taler meget på de arbejdspladser, du gerne vil arbejde på.


Gør jobsøgningen nem
Med at gøre jobsøgningen nem, menes der selvfølgelig så nem som mulig. En måde dette kan gøres på er ved at benytte en gratis jobportal, som den du kan se, dk-arbejdsmarked.dk har, hvis du klikker på linket.

Med jobportaler som denne vil du uden særlig meget indsats få serveret flere jobopslag, end du kan nå at søge. Der er ikke nogle grund til at gøre det mere besværligt end det er, hvorfor man med fordel kan udnytte dette. Om ikke andet er det godt til at få inspiration til jobstillinger, man synes er spændende, hvis man endnu ikke har besluttet sig for, hvad man vil.

Som førnævnt er det i sin søgen efter et job fordelagtigt at trække i alle de kontakter, man kan. Der er slet ingen skam i at skrive til et fjernt familiemedlem eller tage kontakt til en gammel klassekammerat, hvis personerne potentielt kan være en nøgleperson i udformningen af din fremtidige karriere. I denne sammenhæng gælder det om at være den bedste udgave af sig selv. Vær ambitiøs, åben, seriøs og venlig, eftersom det er disse ting, som folk ofte leder efter hos en potentiel medarbejder.Hvis du sidder som jobsøgende, så har du forhåbentlig fået nogle brugbare råd ovenstående. Som førnævnt er det altid positivt at holde motivationen højt, da det er den, som skal drive dig gennem denne hårde tid.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Bliv sikret økonomisk med lønsikring

En lønsikring er med til at sikre din økonomiske situation, hvis du står uden job. Lønsikringen hos Dahlberg Agentur sikre, at du ikke er nødsaget i at ændre drastisk i din økonomiske situation, eftersom den udbetaler den valgte månedlige dækning i m...

Continue Reading...
Prøv lykken
Sådan får du tiden til at gå som arbejdsløs

Mange danskere er arbejdsløse, og det er der naturligvis mange forskellige grunde til. Én ting er dog sikkert – tiden som arbejdsløs kan blive lang. Når der ikke skal skrives ansøgninger, og der ikke er nogle møder i kalenderen, er det tid til at lav...

Continue Reading...
undgå arbejdsløshed
Minimér din risiko for at blive arbejdsløs

Der er ingen, der kan sikre sig mod arbejdsløshed, da der kan opstå situationer, hvor det vil blive nødvendigt at fyre medarbejdere. Du har dog mulighed for at minimere din risiko for at blive arbejdsløs, så du kan holde din værste frygt lidt på afst...

Continue Reading...