Fysiske møder med lokalafdelinger behøver ikke være dyre

Det er ikke alting, der kan klares over e-mail, Dropbox og Skype. I nogle tilfælde er det fysiske møde, hvor man kan se hinanden i øjnene, nødvendigt. Kropssprog, tonefald og stemning kommer ganske enkelt ikke rigtigt med, hvis ikke man er i samme rum. Præcis hvor stor en del af det kommunikerede, der ligger uden for det verbale, er der diskussion om. Hvad der imidlertid ikke kan diskuteres, er, at meget går tabt, når kommunikationen skal foregå elektronisk i stedet for face to face. Men… Det er bare så meget billigere, lige at ringe hinanden op på computeren. Eller er det nu også det?

Billige flybilletter er jeres billet til bedre kommunikation

Interne misforståelse kan koste dyrt, hvad enten misforståelse angår et produkt, en aftale eller den daglige drift. Derfor er det også en god idé, at planlægge fysiske møder med lokalafdelingerne. Både for at styrke sammenholdet i virksomheden som hele, og for at styrke kommunikationen og mindske misforståelser generelt. Især i større virksomheder, som har lokalafdelinger på tværs af landegrænser, kan det være fristende at lade en stor del af kommunikationen mellem afdelinger gå over nettet for at spare penge.

Men bruger du og din virksomhed lidt tid på at researche priser på flybilletter, vil i se, at det faktisk kan lade sig gøre at rejse ud og hjem igen for ganske rimelige penge. Bl.a. flybilletter Berlin er til at have med at gøre – og det samme gælder for billetter til andre europæiske lande. Umiddelbart kan det lyde økonomisk uoverstigeligt, at skulle flyve ud for at holde et møde. Det hænger måske sammen med, at man er vant til, at det indebærer hotel og en del forplejning. Men flyver man til europæiske lande, så er rejsen ikke så lang med fly – og så kan man som regel flyve ud om morgenen og hjem igen om aftenen, og på den måde undgå hotel og en del forplejning.

Fly er både hurtigere og billigere end andre transportmidler

Man kan selvfølgelig også besøge byer såsom Stockholm, Oslo og Berlin med tog, bil eller bus. Men vælger man ét af disse transportmidler, vil rejsetiden uvægerligt være længere end med fly – og så begynder det at ligne en nødvendighed at booke et værelse. Udover at prisen for et værelse kommer oveni transporten, så skal man også huske på timeprisen. Den, der foretager rejsen, skal jo have løn for at tage afsted. I langt de fleste tilfælde er det altså at foretrække en endagsrejse med hurtig og nem transport.

Det handler om at have et klart mål og en god plan

For at fysiske møder med lokalafdelingerne rent faktisk skal skabe mere værdi, end rejsen koster, så er det imidlertid ikke nok at finde en billig tur-retur flybillet. Til alle møder handler det om, at alle deltagere er klar over, hvad målet for dagens møde er. Hertil er en udførlig og tydelig dagsorden også et must. Når så mødet stiger i omkostninger, er det endnu vigtigere, at man har styr på disse ting. Summa summarum handler det om at planlægge rejse såvel som møde med omtanke. Gør man det kan fysiske møder med lokalafdelingen afholdes billigt og med god gevinst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *