Foredragsholder til virksomheder - hvordan finder man en ekspert?

I arbejde
Det er svært at finde en god foredragsholder med humor, som kan engagere publikummet samt holde deres opmærksomhed i flere timer. I denne artikel vil vi kigge på hvordan du finder den helt perfekte foredragsholder til DIN virksomhed.


Engager publikum fra starten


De første fem minutter af et foredrag er de absolut vigtigste, og det er her uhyre vigtigt, at foredragsholderen kan fange publikums opmærksomhed. De skal gerne starte med det indlysende såsom at introducere sig selv, samt redegøre for deres mål for foredraget. Hvis foredragsholderen begynder med stor lidenskab og entusiasme, er publikum langt mere tilbøjelige til at engagere sig lige fra starten.

Skabe nysgerrighed


Introduktionen skal engagere, motivere, udfordre og skabe forventninger, så vær sikker på at den foredragsholder du vælge, har nogle interessante fakta med i starten. Foredragsholderen skal gerne scanne rummet de første par minutter, for at få en indikation af, hvor engagerede publikum er. Hvis nødvendigt skal vedkommende ikke være låst fast i en struktur, så han ikke kan tilvænne sig forskellige publikum.Overvej dine rammer


Segmenteringen af foredraget er vigtigt for dets flow, og foredragsholderen skal sørge for at præsentere det på en klar og logisk måde. Tempoet skal styres med hård hånd, og vedkommende skal bevæge sig fysisk rundt, for at opretholde publikums opmærksomhed.

Planlægning er alt


 Sørg for at vælge en foredragsholder som har 100% styr på planlægningsprocessen; indholdet, strukturen, levering af materialet mm. Foredragsholderen skal have en klar plan for hans eller hendes foredrag.

Brug visuelle hjælpemidler


Teknologi har revolutioneret det gammeldags foredrag. Med visuelle hjælpe midler såsom videoer, infografikker, billeder mfl. er publikum langt mere tilbøjelige til at følge med, og som vi alle ved, siger "et billede siger mere end tusind ord".

Undgå buzz-ord og andre marketing ord


Der er ikke noget der mister folk i svinget som tomme buzz-ord, forkortelser og marketing lingo. Sørg derfor for at undersøge din foredragsholder tidligere foredrag (og hjemmeside) for at sikre dig, at han eller hun ikke prøver at virke klogere end de er med tomme buzz-ord.


Præsentationsstilen er alfa omega


Et godt foredrag afhænger af præsentationsstilen, og en mere erfaring foredragsholder har forbedret og optimeret hans stil igennem årene. Overvej derfor at finde en med mange års erfaring på bagen.

Tonelejet


Læg mærke til om foredragsholderen varierer hans eller hendes stemmes toneleje i løbet af foredraget. Dette er med til at holde publikums opmærksomhed, og tillader vedkommende at lægge mere vægt på visse ord. Undersøg også om vedkommende bruger humor og jokes, da dettte har vist igen og igen at engagere folk langt bedre, end et tørt og kedeligt foredrag.

Innovativ


Virker det til, at foredragsholderen er innovativ, og holder sig "up-to-date" med de nyeste trends indenfor hans eller hendes branche? I den moderne verden skifter tingene hurtigt, og det er vigtigt at vedkommende altid er med på beatet.

Undersøg foredrags holderen grundigt


Med disse punkter skulle det gerne blive lettere for dig at finde den helt perfekte foredragsholder til dit firma. Der er nok at vælge imellem - og ligeså mange faldgruber at passe på. Læs anmeldelser af foredragsholderen, og undersøg om vedkommende har videoer af ældre foredrag på YouTube. Hvis de har, kan du her tjekke om kropssprog, toneleje og præsentationsstil er engagerende nok.

Stadig i tvivl om hvilken foredragsholder du skal vælge? Vi kan kun anbefale Torben Wiese fra Habitmanager.com og hans spændende foredrag til virksomheder. Se hans kontaktinfo nedenunder, eller læs mere på hans hjemmeside:Foredragsholder Torben Wiese Habitmanager®
Rungsted Strandvej 11
2950 Vedbæk
70 24 72 48

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Company Mercedes
Kender du reglerne for fri firmabil?

Har du en virksomhed med ansatte, som har brug for en firmabil, eller er du selv ansat i en virksomhed og interesseret i reglerne for fri bil, så læs med her. Her i artiklen beskriver vi helt enkelt reglerne for fri bil som ansat samt andre gode råd...

Continue Reading...
afslapning
Stress af om aftenen med disse gode råd

Oplever du at være stresset efter en lang dag med arbejde og andre praktiske gøremål? Du er ikke alene. Mange oplever at føle sig træt og udkørt, mentalt eller fysisk. Måske endda begge dele. Derfor er det vigtigt at stresse af, når du kommer hjem om...

Continue Reading...
Vikarjobs hos Personale-Match

Som jobsøgende kan arbejdsmarkedet være en stor jungle, der er svær at finde rundt i. Der er rigtig stor efterspørgsel på kvalificerede medarbejdere, men der er endnu flere om buddet. Det kan derfor godt være svært at få den rette stilling. Det ønske...

Continue Reading...