Fire tips til software på arbejdspladsen

Den måde vi benytter computere og IT på vores arbejdspladser har ændret sig radikalt fra dengang, det seneste skrig inden for IT på jobbet var tekstbehandling og regneark. I dag er en lang række af vores arbejdsopgaver IT-relaterede både ved hjælp af de klassiske programmer og ved at benytte IT på nye måder.

IT til arbejdspladser bliver i stigende grad udviklet med fokus på at dele og udveksle informationer, filer og billeder og på at være mobil i sit arbejde. Her kan du læse nærmere om fire forskellige teknologier, der helt sikker vil være gode redskaber i din virksomhed.

1. Få sikre smartphones med Mobile Device Management

Medarbejdere benytter i stigende grad deres smartphones til at tjekke mails, dele filer, redigere dokumenter og sende dokumenter til den trådløse printer. Det er vildt smart og effektiviserer arbejdsprocessen samtidig med, at det gør medarbejderne mobile. På denne måde er det lettere at arbejde hjemmefra eller videresende en brief på vej til et møde.

Den store udfordring ved brugen af telefoner i forbindelse med arbejdet er også smartphones store fordel: Vi har dem med overalt. Det betyder, at de er lettere at stjæle, end PC’er, der står på et kontor. Med Mobile Device Management kan du centralisere kontrollen med medarbejdermobiler.

Med denne type teknologi bliver det muligt at slette alle data på en telefon, der er blevet stjålet og dermed sikre at fortrolige oplysninger ikke kommer uden for arbejdspladsen.

2. Cloudtjeneste: Remote Desktop

Der er en stigende tendens til, at medarbejdere benytter cloud-services i forbindelse med deres arbejde. Det skyldes, at arbejdet på den måde ikke er knyttet til en bestemt computer, men er tilgængeligt alle steder, medarbejderen er på internettet. Problemet med computere er, at de skal opdateres og vedligeholdes, og hvis ikke der holdes løbende øje med maskinerne, bliver det lettere at hacke dem, få adgang til fortrolig informationer eller sprede vira.

Ved at benytte Remote Desktop skal du kun vedligeholde og opdatere en enkelt server. Centralisering af data er en stigende tendens, og mens der er åbenlyse fordele, kan det være værd at overveje en kombination af fysiske PC’er og fjernadgang, da et enkelt centraliseret hack også kan slette alle medarbejderes data. Cloud-baserede tjenester til arbejdssoftware har også den fordel, at dets licenser er billige i drift. I stedet for at investere i dyrt tekstbehandlingsprogram kan arbejdspladsen abonnere på Office 365 som indeholder alle Microsofts populære kontorprogrammer og du betaler kun 12 måneder ad gangen til en meget lav pris sammenlignet med at investere i livslang udgave.

3. Få Skype til virksomheder

Ligesom Skype til privatpersoner, er Skype For Business et genialt redskab til kommunikation. Skype for Business kan både benyttes til samtaler og chat, men er også populært til at holde møder og til fildeling.

Det er muligt at holde møder for en gruppe af personer på samme tid, og ved hjælp af webcams kan alle se hinanden under mødet. Er medarbejderne i din virksomhed spredt over et større geografisk område, er Skype for Business nærmest uundværligt.

4. Brug software i Skyen

Det bliver mere og mere populært at benytte cloud-baserede programmer til en lang række opgaver. Et eksempel på dette er Microsoft Office 365, nævnt ovenfor, som er Microsofts cloud-baserede Office pakke. Her kan du lave tekstbehandling, regneark, PowerPoint-præsentationer og meget mere.

Cloud-baserede applikationer behøver altså ikke være at lavere kvalitet, end dem vi kender fra fysiske computere. Nogle gange forholder det sig faktisk lige omvendt, fordi mange IT firmaer i stigende grad fokuserer på at udvikle software til arbejdspladser i Skyen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *