Få mest muligt ud af kurser og konferencer

kurser

Nyheder
I det danske erhvervsliv er det i mange brancher meget almindeligt med en del kursus- og konferenceaktivitet. Sådanne arrangementer er dog som regel forbundet med en del omkostninger, og det gælder derfor om at få mest muligt ud af dem - både for arrangør og deltager. Læs med og få et par tips til, hvordan du optimerer udbyttet, hvad enten du arrangerer eller deltager.

Find den optimale lokalitet


Når der skal vælges lokaler til kursus eller konference, er der naturligvis en del praktisk, der grundlæggende skal være på plads, hvis arrangementet skal forløbe gnidningsfrit. Først og fremmest skal der være lyst og rart at være, og AV-faciliteterne skal selvfølgelig spille 100%. Men husk også på, at arrangementet er meget andet og mere end selve mødesessionerne. Meget af tiden går jo også med at netværke og hygge i loungen, og er vejret til det, må der gerne være mulighed for at gå ture og få lidt frisk luft. Det fremmer beviseligt udbyttet af selve møderne. Strækker arrangementet sig over to eller flere dage, er det selvfølgelig heller ikke uvæsentligt, at indkvarteringen kan ske med en vis standard - ikke mindst hvis arrangementet er rette mod eksterne forretningsforbindelse eller kunder.

Overvej også beliggenheden rent geografisk. Der findes mange skønne steder i Danmark, men det er ikke uvæsentligt, at beliggenheden er nogenlunde central. Bornholm er eksempelvis et skønt sted, men hvis du påfører alle deltagerne betydelige rejseudgifter og tidsforbrug, er det ikke så hensigtsmæssigt. Meget afhænger selvfølgelig af, om arrangementet sigter på deltagere fra et lokalområde eller sigter mere bredt. Hotellet Konventum er for eksempel en oplagt mulighed for kurser i Nordsjælland. Her er både indkvartering og bespisning af overraskende høj klasse, og bestemt noget, du som arrangør kan være bekendt at byde deltagerne.

Hotellet er også i sig selv en stor oplevelse. Hele indretningen fortæller en spændende historie om udviklingen inden for dansk arkitektur, design og kunst. Beliggenheden lige ud til Øresund tæller naturligvis også på positivsiden, hvor både udsigt og de generelt naturskønne omgivelser indbyder til at strække ud mellem sessionerne.

Optimer dit udbytte som kursusdeltager


Mange opfatter et kursus eller en konference som et afbræk i hverdagens arbejde, og det er selvfølgelig ikke helt forkert. Men pas alligevel på med ikke at betragte det som et par feriedage. Dels vil du i givet fald ikke få det optimale udbytte, og man kan vel også med god grund hævde, at det er en smule disrespektfuldt overfor arrangøren, som formentlig har betalt adskillige tusinde kroner for din billet. Udnyt de muligheder, der er for eventuel forberedelse i form at gennemlæsning af materialer og information.

For din egen skyld bør du også forberede dig på, at der kan være chancer for at udbygge dit netværk, såvel professionelt som privat, så sørg for at vise dig fra din bedste side med påklædning osv. Førstehåndsindtrykket er som bekendt ret afgørende. Helt lavpraktisk er det også en god ide at sørge for en god nats søvn forinden, så du kan være frisk på dagen. Det gælder selvfølgelig ikke mindst, hvis kurset strækker sig over to dage. Selv om der er overnatning, siger al erfaring, at der sagtens kan ”gå hygge i den” med de andre kursusdeltagere om aftenen, og så er det bedst at have lidt søvn med hjemmefra.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hold en julefrokost ud over det sædvanlige

Det kan ikke undgås. Stille og roligt begynder sommeren at gå på hæld, og så nærmer december måned sig med hastigere skridt end vi tror, mens det bliver mørkere udenfor. At december begynder at nærme sig betyder også, at det er tid til at overveje, h...

Continue Reading...
øreringe
Den digitaliserede smykkebranche: De største forskelle

Det sker gang på gang. Brancher, industrier og produktkategorier bliver i stigende grad digitaliseret, og eksemplerne er mange. Vi kender alle historien om, hvordan det gik med Blockbuster, da dvd’en ikke længere var vores foretrukne medie at se film...

Continue Reading...
studerende
Studerende tvinges til at vælge mellem studie og virksomhed

Der er ikke noget bedre tidspunkt at forsøge sig med at starte virksomhed som under studierne - du har minimale udgifter, ingen forpligtelser og masser af tid. Men nu ser det ud til at fremdriftsreformen tvinger de studerende til at skulle vælge mel...

Continue Reading...