Efterskolernes dag på Midtjysk Efterskole

Efterskolernes dag er en dag, der giver de fremtidige elever mulighed for at finde den rette efterskole. Det kan være en svær beslutning, da man skal finde den efterskole, der passer til de ønskede behov. Efterskolernes dag på Midtjysk Efterskole giver et indblik i skolens hverdag og hvordan det er at være en elev og del af efterskolen. 

Efterskolernes dag er i år d. 24. september 2017, hvor mange efterskoler landet over åbner dørene for alle de interesserede potentielle elever og deres forældre. D. 24. september er Midtjysk Efterskole derfor åben fra klokken 13-17, hvilket giver mulighed for at se efterskolen bag facaden. Det kan være en stor hjælp at tale med nuværende elever, se skolens værelser og høre om de forskellige linjefag. Eleverne har på nuværende tidspunkt kun gået på skolen et par måneder, men det gør det ikke mindre relevant at tage et snak om skolens værdier med de nuværende elever. De har gået på skolen og har derfor dannet egne erfaringer på denne korte tid.

Dette er en dag henvendt til både elever og forældre, så man i fællesskab kan få et indblik i skolens hverdag. På dagen vil skolens spisesal være ombygget til center for information og samtaler. Det er derfor muligt at få en snak med lærerne om ønskerne og forventningerne til et eventuelt efterskoleophold på Midtjysk Efterskole. I løbet af dagen vil der være oplæg om de forskellige linjefag og teaterlinjen opfører nogle smagsprøver på, hvor langt de er kommet, og det er ganske langt, når man tænker på, at de endnu ikke har valgt deres egen linje. Det er ikke kun teaterlinjen, der står for dagens underholdning, fordi når forstanderen ikke står for talerne, så giver musikeleverne koncert i foredragssalen. Frilufts-eleverne har kontrollen over de udendørs aktiviteter og har opslået en tipi, lavet varm kakao og bål. Der er derfor rig mulighed for både at høre og interagere med de forskellige linjer. Det giver et godt grundlag, når de nye elever skal vælge, hvilken linje de ønsker at gå på.

Midtjysk Efterskole går meget op i at alle har det godt, og forstanderen kommer derfor også til at fortælle om livet på skolen flere gange i løbet af de 4 timer, hvor skolen er åben. Dette kommer til at foregå i skolens foredragssal. Efter forestanderen har holdt sin tale kommer to tidligere elever, der hver især kommer med deres bud på, hvordan det er at gå på Midtjysk Efterskole.

Der er derfor lagt op til en god, hyggelig og informations-rig dag, hvor man har mulighed for at få svar på alle de uopklarede spørgsmål. Hvis du er interesseret i at se mere information om efterskolernes dag, så Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *