Det bør du huske, når du sætter skub i iværksætterdrømmen

Den danske iværksætterkultur blomstrer, og lysten til at søsætte egne projekter rammer flere og flere. I denne guide får du 10 gode råd om, hvad du bør være opmærksom på, når du beslutter dig for at udleve dine iværksætterdrømme.

1: Afgræns din idé

Det er ikke nødvendigt at fortælle dig, at du naturligvis har brug for den gode idé for at begynde din iværksætter-karriere. Men inden du for alvor giver dig i kast med at udvikle din idé, bør du overveje, om du har afgrænset dig nok. Mange iværksættere må desværre undervejs erkende, at de har forsøgt at gabe over for stor en mundfuld, og derfor enten må begynde forfra eller lægge projektet helt på hylden.

2: Omfavn det uvisse 

Som iværksætter er tilværelsen ét langt spil klodsmajor. Du arbejder konstant med en bevidsthed om, at det hele kan falde til jorden på et splitsekund. Selvom dette lyder skræmmende, er det præmissen for at starte en virksomhed op fra bunden. Derfor er du nødt til at lægge dine tanker om og lære dig selv at elske den konstante spænding!

3: Allier dig med andre 

Det er ingen skam at søge hjælp hos andre, som sidder på en viden og erfaring, du ikke selv har. Eksempelvis kan du med fordel samarbejde med en professionel fotograf, når du skal skyde billeder af dine produkter, eller et skarpt tekstbureau, der kan hjælpe dig med alt fra SEO (søgemaskineoptimering) til tekstforfatning.

4: Læg kræfter i dit website

Det er vigtigt, at du sørger for at oprette en hjemmeside for din virksomhed eller dit projekt. Digitaliseringen af samtlige markeder er en realitet, og det er en bølge, du er nødt til at ride med på. Dit website er din virksomheds ansigt udadtil, og det er afgørende, at den udstråler professionalitet og kvalitet.

5: Sørg for at have optimale IT-løsninger 

Som stifter af en nystartet virksomhed, har du rigeligt at se til med produktudvikling, markedsføring, opstartskapital og meget mere. Derfor har du ikke tid til at sætte dig ind i de IT-systemer, som ligger bag en succesfuld webshop. Dette er en opgave, du bør uddelegere til en professionel udbyder af CMS-løsninger (læs mere her), som du har tillid til.  

6: Marker dig på de sociale medier 

At mange mennesker i dag bruger mere tid på at være sociale online end i den virkelige verden er trist, men ikke desto mindre sandt. Og som iværksætter skal du være til stede der, hvor dine potentielle kunder er. Derfor er det en god idé at investere både tid og penge i annoncer på sociale medier såsom Facebook og Instagram.

7: Dit overskud skaber værdi for din virksomhed

Du er nødt til at passe på dig selv. Mange iværksættere rammes af stress, fordi de negligere at tage tid til at slappe af og holde en pause. Dit overskud og din livsglæde smitter af på virksomhedens resultater. Tag ikke dit helbred forgivet – hverken det fysiske eller psykiske.

8: Penge skal ikke være din førsteprioritet

Er du udelukkende drevet af tanken om store økonomiske afkast, bør du stoppe op og spørge dig selv, om du har den rette motivation. Det er sjældent, at de økonomiske gevinster kan mærkes på pengepungen med det samme. Det tager tid, hvis det overhovedet sker. Det er ikke umuligt at få succes med penge som det primære mål, men ofte er chancerne for succes større, hvis du brænder for andet end cifrene på din løncheck.

9: Find dine konkurrenters akilleshæl

Når du søsætter et nyt projekt, er du nødt til at se markedet an og vurdere dine konkurrenter. Hvad er de svage punkter hos dine rivaler? Hvor skal du være bedre end dem for at vinde kunderne over til din virksomhed?

10: Hav tillid til dit projekt!

Det sidste råd er kort og helt generelt. Hvad end din idé er så stol på, at den har sin berettigelse på markedet. Hvis ikke du tror på dit projekt, hvorfor skal dine kunder så gøre det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *