Arbejdsløs: Få pengene til at række længere

Arbejdsløs
Der er intet at sige til, at du er træt af at være arbejdsløs, men det er vigtigt, at du accepterer situationen og får det bedste ud af det. Du har som arbejdsløs ikke mange penge at rykke rundt med, hvorfor du helt naturligt ønsker, at pengene skal række lidt længere.

Få lagt et nyt (og aktuelt) budget


Fortsætter du med at tage udgangspunkt i det budget, som du lagde, da du var lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende, så vil din økonomi med garanti komme til at løbe løbsk. Du har nemlig ikke den samme indtægt som arbejdsløs, hvorfor du må nød til at skrue lidt ned for dit forbrug.

Tager du et kig på dit nuværende budget, så kan du måske få øje på nogle udgifter, som kan kvittes eller som minimum reduceres. Finder du en billigere bolig og / eller sælger du bilen, så vil din økonomi straks se mere lys ud.

Du kan evt. få en økonomisk rådgiver til at hjælpe dig med at lægge et budget, så du sikrer dig, at budgettet er både realistisk og overskueligt.

Undgå impulskøb


Den gennemsnitlige dansker handler dagligvarer et par gange om ugen, så det gælder måske også dig. De ugentlige indkøb kan ikke undgås, men hvis du vil spare penge, så skal du for alt i verden undgå de dyre impulskøb. Der er mange fristelser i de danske supermarkeder, så det gælder for dig om at holde fokus på din indkøbsliste.

Bestiller du dagligvarer på nettet, så vil du nemmere kunne modstå de mange fristelser, hvorfor det er en mulighed, som du bør benytte dig af. Du kan besøge et online supermarked via din smartphone, tablet eller computer.

Brug ikke penge på cigaretter


Er du økonomisk presset, så vil det ikke være hensigtsmæssigt, hvis du bruger mange hundrede kroner på cigaretter hver eneste uge. En pakke cigaretter koster omkring 35-45 kr., og ryger du en pakke om dagen, så vil du opleve, at dine udgifter til cigaretter hober sig op med høj fart.

Hvis du er nikotinafhængig, kan du undersøge, hvilke sunde(re) alternativer der findes. Du kan på de fleste tankstationer købe nikotintyggegummi og nikotinplaster, men der findes også et helt tredje alternativ i form af en e cig. Er du ryger, og bekymrer du dig for dit helbred, så bør du droppe smøgerne og i stedet købe en e cig. Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge, så hvorfor ikke stoppe fra dags dato?

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Gode råd til jobsøgningen

Det kan være ulideligt at søge efter arbejde. Nedslag på nedslag kan tage hårdt på selvtilliden, hvilket især gælder, hvis man havde et billede om, at man efter sin uddannelse skulle tage arbejdsmarkedet med storm. Selvom det er hårdt, gælder det om...

Continue Reading...
jobsamtale hos drømme jobbet pga en god tekst ansøgning
En skarp og motiveret tekst er vejen frem til drømmejobbet

Mange mennesker oplever problemer i forbindelse med at få fat i drømmejobbet. Dette er særligt i situationer, hvor det job, som man drømmer om, er ekstra attraktivt. Der vil nemlig være ekstra mange om buddet, og man skal derfor virkelig gøre sig bem...

Continue Reading...
Bliv sikret økonomisk med lønsikring

En lønsikring er med til at sikre din økonomiske situation, hvis du står uden job. Lønsikringen hos Dahlberg Agentur sikre, at du ikke er nødsaget i at ændre drastisk i din økonomiske situation, eftersom den udbetaler den valgte månedlige dækning i m...

Continue Reading...