5 tips til, hvordan du kan blive den bedste leder

bedste leder

Hvordan ville du beskrive en god leder? I et studie blev den gode leder beskrevet som værende selvsikker, have stærke tilpasningsevner, intelligentog samvittighedsfuld, som de vigtigste egenskaber.

Research viser klart at ledere, som er positive, inspirerende, er i stand til at give ansvar fra sig, motivere og udvikle sine medarbejdere er de bedste ledere, med klart de bedste resultater.

Så, hvad kan du gøre for at omfavne disse egenskaber og blive en bedre og mere effektiv leder?

Her får du 5 tips til, hvordan du kan blive en bedre leder, så du kan blive den nye superstjerne.

1.    Start med at se indad – Hvordan er du som leder lige nu?

Hvis du forstår din nuværende lederskabsstil, kan du nemmere se, hvor du kan gøre det bedre og hvor dine styrker ligger.

Psykologien har vist os, at det første skridt til forandring er at indse, hvor noget er godt og specielt, hvor noget ikke er godt nok. Så sæt dig ned med et stykke papir og prøv at skrive dine styrker og svagheder ned.

Hvis det virker uoverskueligt og svært at kigge indad på den måde, så læs de næste punkter på listen, så får du en bedre idé om, hvad du skal kigge efter i din analyse.

2.    Vær en rollemodel

Hvis du vil være en bedre leder, skal du arbejde med at udvikle de kvaliteter du gerne vil se i dine ansatte, hos dig selv.

Som leder har du stor indflydelse på dine ansatte. Dine ansatte vil formentlig gerne gøre et godt stykke arbejde, men gode resultater er ikke altid noget som hele teamet får ros for – specielt ikke hvis lederen tager al æren. Derfor er dine medarbejdere ikke nødvendigvis ligeså motiverede for at gøre et kanon stykke arbejde som du er. Derfor er det supervigtigt at du er et godt eksempel.

Hvis du ikke bare snakker, men eksekverer, vil dine ansatte blive inspireret og emulere din opførsel, og kæmpe ligeså hårdt. Så Sørg for at være det gode eksempel hele tiden – og ikke tage al æren for de gode resultater.

3.    Vis din passion for det arbejde i udfører

Ville du selv spørge en kollega til råds eller følge en leder, hvis de ikke virkelig gik op i det arbejde i udførte? Selvfølgelig ikke! Dygtige ledere går ikke kun op i, at deres team skal opnå en KPI; de har en ægte passion og entusiasme for det arbejde de udfører.

Du kan arbejde med at vise dine passion i højere grad. Lad f.eks. folk vide at du er interesseret og engageret i deres fremskridt. Når en person deler noget med resten af gruppen, så sørg for at fortæl, hvor meget du sætter pris på sådanne bidrag.

Hvis du simpelthen ikke har passionen og ikke kan leve dig ind i dit arbejder, er det måske på tide at søge nye græsgange. Med den rette karriererådgivning kan du blive klogere på, hvad der kunne hjælpe dig til at få mere motivation i dit job.

4.    Tag dig godt af dine ansatte – specielt i (eller efter) travle perioder

Som leder er det dit ansvar at dine ansatte har det godt. Her er der flere ting du kan gøre og hvis du følger disse råd, er du et godt stykke af vejen. Men, der kan være perioder, hvor der er ekstra meget run på, hvor det kan være svært at tænke på andet end at nå i mål med projektet.

Her er det vigtigt at man kan abstrahere fra ens eget stress, og huske at tage sig af sine ansatte. Hvis det lige glipper, kan der være risiko for at ansatte bliver pressede og stressede. Så sørg for at være opmærksom, men hvis uheldet er ude, er det en god idé at tilbyde ansatte erhvervspsykologiske ydelser, så de har det så godt som muligt på arbejdspladsen.

5.    Udvikl dig selv og dine ansatte

Den måske vigtigste ting, en god leder skal kunne, er at udvikle sine ansatte. Medarbejdere bliver supermotiverede, hvis de kan se at der er en fremtid i det arbejde de udfører. Derfor er den en god idé f.eks. at tilbyde de største talenter noget efteruddannelse eller andre former for udviklingsmuligheder.

Så får du både højere uddannede medarbejdere, samtidig med at de føler at de kan opnå noget, hvis de gør et godt stykke arbejde. Det samme gælder dig som leder – du skal helst være den dygtigste på dit team og have stor indsigt i det meste af det arbejde i laver. Med dette program design, kan du få den efteruddannelse du har stået og manglet for på mest effektiv vis, at lede dit team mod store resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *