5 spændende jobs til dig, som ikke kan sidde stille

janitor

I arbejde
Der er nogen, som elsker at sidde med hovedet begravet i en bog – og så er der dem, der ikke gør. Hører du til blandt dem, som har det bedst med at bruge din krop og dine hænder, så har vi her samlet en række - måske lidt alternative - forslag til netop dig.

1. Skibsbygger


Som skibsbygger arbejder du med de fleste dele i byggeprocessen ved at bygge et skib. Du står for at tilrettelægge og bygge alt fra skorstenene til skibsskroget. Du får derfor brugt dine hænder, samtidig med at dine praktiske såvel som kreative evner er i spil. Yderligere kan du også komme til at arbejde med andre store jernkonstruktioner som broer eller boreplatforme.

Du kan som skibsbygger både finde jobs på land og på vand. Men fælles for jobbene er, at du er ude året rundt, hvor du i høj grad får brugt din krop og dine hænder!

2. Erhvervsklatrer


Rope access, eller erhvervsklatring, som det hedder på dansk, er et job for dig, som gerne vil kombinere det at lære et håndværk med at klatre i højderne!

Som erhvervsklatrer kommer du til at arbejde i højden, idet du udfører et håndværk, der foregår langt over jorden, hvad end det er vinduespudsning eller algebehandling. Du kan være specialiseret inden for mange forskellige områder, men fælles for jobbene er, at man får adgang til steder via reb, hvor man normalt ellers ville benytte udstyr som stillads. Rope access er derfor et oplagt arbejde til dig, som gerne vil arbejde i højden, samtidig med at du kommer til at bruge din krop og dine hænder på en helt ny måde.

3. Skorstensfejer


Som skorstensfejer får du et arbejde, hvor du udover at bruge kroppen også får udfordret din intelligens. Som skorstensfejer er dit job at rense skorstene, kedler og rørsystemer. Samtidig er det også et arbejde, hvor du har kundekontakt, og hvor en stor del af arbejdet går ud på at rådgive kunderne om valg af fyr og vedligeholdelse. Søger du et job, hvor du møder nye mennesker hver dag, og samtidigt får brugt dine hænder, er jobbet som skorstensfejer oplagt for dig.

4. Pedel


En pedels rolle benævnes ofte "gør-det-selv-mand," og dette ikke uden grund. Pedellens job er nemlig at komme med løsninger og reparere på de ting, der er blevet ødelagt. Jobbet som pedel er derfor et arbejde, hvor du både bliver udfordret kreativt såvel som får brugt din krop og dine hænder. Samtidig får du et job, hvor to dage aldrig er ens, da du ikke ved, hvilke ting der går i stykker i morgen.

5. Jernbanearbejder


Hvis du er træt af at sidde stille - eller bare er træt af togforsinkelser - kan jobbet som jernbanearbejder være noget for dig. Din opgave er at reparere og vedligeholde skinnerne. Det er et tungt arbejde, hvor mange forskellige maskiner og køretøjer er i brug. Ofte foregår arbejdet om natten, mens togene holder stille. Jobbet som jernbanearbejder er derfor ikke for hvem som helst. Til gengæld får du et job, hvor du i høj grad får brugt din krop, når der skal findes løsninger, så toget atter kan komme på skinnerne – noget, der har betydning for tusindvis af mennesker hver eneste dag.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan kommer du gennem en hård dag

Vi kender det alle, når man har fået det forkerte ben ud af sengen og man bare ved, at man får en hård dag på jobbet. Det er helt uundgåeligt ikke at få en træls og hård dag engang imellem. Derfor er det en god idé at vide, hvad man kan gøre, når man...

Continue Reading...
Derfor er kaffen så vigtig på den gode arbejdsplads

Det er ikke nogen hemmelighed at mange af os danskere, har stærkt brug for kaffe for at åbne vores øjne helt om morgen. Men det er altså ikke det eneste tidspunkt vi læner os op ad koffeinens stimulanser og virkninger. I løbet af arbejdsdagen kan vi...

Continue Reading...
work space
Sådan gennemskuer du den gode arbejdsplads

Står du og skal søge nyt job, men er du i det store jobmarked blevet i tvivl om, hvordan du sikrer dig, at du vælger en god arbejdsplads, hvor du har lyst til at blive mange år endnu? Så er der hjælp at hente her, hvor vi kommer med gode råd og vejle...

Continue Reading...