3 Tips der giver gladere medarbejdere

Der er mange måder, hvorpå man kan effektivisere sin arbejdsplads. Nogle af dem vil højest sandsynligt skabe problemer, og nogle andre vil være svære at få igennem. Uanset hvad, er det vigtigt, at man har en vision for, hvad man vil opnå, og hvordan dette skal opnås. En af de ting, der virker, både i forhold til at få en bedre, men samtidig også mere effektiv arbejdsplads, er, at skulle sørge for at få nogle glade medarbejdere. Det kan være svært at overskue, og de fleste kommer let til at glemme deres medarbejderes velbehag, simpelthen fordi de har travlt med så andre gøremål. De fleste chefer finder det også nærmest umuligt at skulle gøre DERES medarbejdere glade, da de hele tiden har et eller andet, de kan brokke sig over, og det bliver derfor aldrig godt nok. Dog er det faktisk nogle utrolig simple ting, der skal til for at gøre medarbejderne glade, og her kommer 3 tips.

Det første tip er at man altid sørge for, at der er kaffe på kanden, og at denne kaffe samtidig er af lækker kvalitet med både mælk, soyamælk og sukker stående ved siden, så der er mulighed for at alle kan få lige netop den kaffe, som de ønsker. Dog er dét, at sørge for at der er kaffe nok, en opgave, som man sjældent finder specielt vigtig, og den bliver derfor gerne nedprioriteret i forhold til så mange andre opgaver. Dog er det fortsat vigtigt, at man husker på vigtigheden af at have glade medarbejdere, og derefter huske på, at ens medarbejdere bliver glade, hvis der altid er kaffe. Dog er der en løsning på dette problem, der findes nemlig firmaer, der med jævne mellemrum leverer kaffe, som var det et abonnement, og med et kaffe abonnement er der altid kaffe nok.

Lyt til dine medarbejdere

Udover altid at have lækker kaffe klar, er det fortsat også vigtigt, at man som chef ikke bliver distanceret fra sine medarbejdere. Man oplever ofte, hvordan chefen i sidste ende ender med at blive en eller anden skyggeperson, der sidder på sit kontor og kommer med ordre uden egentlig at vide, hvad der foregår i forretningen. Dette kan virke utrolig provokerende på medarbejderne, og kan derfor skabe utrolig dårlig stemning på arbejdspladsen. Som chef handler det derfor om, at man med jævne mellemrum interagere med sine medarbejdere, samt at man lytter til den kritik de kommer med, når man spørger ind til forretningen. Der er ingen tvivl om, at det kræver en del tid, men de vil i sidste ende betale sig og skabe et bedre arbejdsliv.

Gør noget aktivt for at skabe et godt fællesskab

Når man arbejder i et stort firma, kan der hurtigt skabes konkurrence indbyrdes mellem medarbejderne. Dette kan på en måde gøre arbejdet mere effektivt, men samtidig også medarbejderne mere utilfredse, for der kan sagtens være en naturlig konkurrence, men når det går udover fællesskabet, så tager det for meget plads. Det er derfor vigtigt, at man som chef gør noget aktivt for at skabe en god arbejdsplads, såsom at afholde fester og ture for medarbejderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *